Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Alig fejeződött be az önkormányzat által szervezett lomtalanítás Gyöngyösön, máris megjelentek az újabb szemétlerakatok

Alig fejeződött be az önkormányzat által szervezett lomtalanítás Gyöngyösön, máris megjelentek az újabb szemétlerakatok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Kenyérgyár úti garázsok tulajdonosai is évek óta folytatnak elkeseredett harcot a szeméttel. Kevés sikerrel.

Az egyre növekvő, térdig érő szemétheggyel kell minden nap szembesülniük azoknak, akiknek a Kenyérgyár úton van garázsuk. A tulajdonosok nem értik, miért kell mások garázsa elé hordani a szemetet, ha a városfenntartók a tavaszi lomtalanítás során lehetőséget biztosítanak a hulladék elszállítására, a köztisztaságért felelős vállalat pedig hetente elszállítja a házak elől a szemetet. A szemét nem új jelenség ezen a környéken, ráadásul a garázstulajdonosok néha tetten is érik az illegális szemétkupacok tulajdonosait.

Az illegális hulladéklerakatok problémája egyébként nem csak a Kenyérgyár úton jellemző. Városszerte jelennek meg újabb és újabb kupacok, melyek felszámolása rendszeresen feladat elé állítja a városvezetést.

A szemetelők tetten érésében egyébként a tervek szerint a rendőrség hamarosan már a térfigyelő kamerák felvételeit is segítségül tudja hívni. A lakosság addig is bejelentésekkel segíthet megőrizni a város tisztaságát. A köztereken elhelyezett hulladékot a helyi önkormányzatnál, a magántulajdonban lévő ingatlan területén illegálisan elhelyezett szemetet pedig a település jegyzőjénél lehet jelezni.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2011-06-10 )

Tovább az archívumra