Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újabb takarékoskodási intézkedéseken dolgozik az önkormányzat, amelyek a nemrég elfogadott megszorító-csomagnál mélyebb, strukturális reformokat is bevezetnek majd

Újabb takarékoskodási intézkedéseken dolgozik az önkormányzat, amelyek a nemrég elfogadott megszorító-csomagnál mélyebb, strukturális reformokat is bevezetnek majd

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közben tovább folyik a vita az öröklésről, a városvezetés ugyanis a korábbi évek szerintük felelőtlen gazdálkodásában látja a mostani nehéz gazdasági helyzet okait.

A vita a városi lap hasábjain indult február közepén. Az akkori vezércikkben a városvezetés a korábbi évek gazdálkodását bírálta, mondván a felelőtlen politika komoly likviditási nehézségekhez vezetett.

A korábbi polgármester szerint azonban, ha egyetlen fillér hitelt sem vettek volna fel a fejlesztésekre, a működési kiadásokat akkor sem tudta volna előteremteni az önkormányzat a húsz éve csökkenő normatív finanszírozás miatt.

Abban a két politikus egyetért, hogy a helyzet kritikus, a kilábaláshoz pedig a takarékossági intézkedések mellett összefogásra is szükség van. Réthy Béla azt mondja: a nagyjából egy hónapja elfogadott takarékossági csomagnak már látszik az eredménye, ám az újabb intézkedések elkerülhetetlenek.

Addig az alpolgármester folyamatos egyeztetéseket ígér. Az ellenzék szerint azonban ezek még váratnak magukra.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2011-06-10 )

Tovább az archívumra