Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szeptembertől jogutód nélkül megszűnik a Gyöngyösi Sportiskola, és újabb létszámleépítés és további takarékossági intézkedések következnek az önkormányzatnál

Szeptembertől jogutód nélkül megszűnik a Gyöngyösi Sportiskola, és újabb létszámleépítés és további takarékossági intézkedések következnek az önkormányzatnál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nagy viták közepette nehéz döntéseket hozott ma Gyöngyös Város grémiuma.

A már ismert elképzeléseknek megfelelően megszüntették a Gyöngyösi Sportiskolát, az ott sportoló gyerekek a városban működő egyesületeknél folytatják a sportolást. A szocialisták szerint idő előtti volt a döntés, mert nem tisztázott még, hogyan támogatja az állam a jövőben az utánpótlás-nevelést. Arról is külön szavaztak a képviselők, várjanak-e arra, hogy kiderüljön, mit ír elő a formálódó új törvényi szabályzás, de ez a kezdeményezés nem kapott többséget, így szeptembertől megszűnik a sportiskola.

Hosszú vita kísérte az újabb takarékossági intézkedéseket is: 10 álláshelyet megszüntetnek, több ma betöltetlen helyet üresen tartanak, és ősszel átalakítják a Polgármesteri Hivatal szervezeti felépítését is. Az MSZP szerint egy lépésben szerencsésebb lett volna megoldani a szükséges létszámleépítéseket, és tavaly még lett volna jelentős állami támogatás a végkielégítések kifizetéséhez. Faragó László polgármester erre úgy reagált: eredetileg ők sem tervezték dolgozók menesztését, de mindenképpen el akarják kerülni, hogy a megyéhez hasonlóan ide is csődbiztost rendeljenek ki. Az intézkedések között szerepel többek között 250 forintos sportolói jegy bevezetése a strandon, de arról is döntöttek, hogy 200 millió forinttal bővítik az önkormányzat folyószámla-hitelkeretét, továbbá 100 millió forint munkabérhitelt is igénybe vesznek.

Az ülés során adták át a Gyöngyös Város Közszolgálatáért kitüntetést is Ortó Gyulánénak. A további döntésekről pénteken számolunk be.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-06-30 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés