Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A gazdaságpolitikában már látható, hogy jó irányba tart az ország, ámde a kultúrpolitikában még hiányzik a fordulat

A gazdaságpolitikában már látható, hogy jó irányba tart az ország, ámde a kultúrpolitikában még hiányzik a fordulat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A nemzeti színjátszás azonban csak akkor üdvös a polgári értékrendnek, ha mély, egyetemes értékeket próbál közvetíteni. Erről Eperjes Károly színművész beszélt Gyöngyösön, a Polgári Esték vendégeként, és arról is, miért nem lett Győrben színházigazgató.

Eperjes Károly színművész rengeteg szakmai elismerése mellett arról is közismert, hogy az egyik első, vállaltan vallásos színésze volt az országnak – már évtizedekkel ezelőtt. Rendületlen hitéről, valamint élettörténetéről vidáman adomázva, és a hallgatóságot elgondolkodtatva is tudott mesélni a Polgári Estéken. Eperjes Károly üdvözölte, hogy új mentalitás alapján kormányozzák az országot.

A kultúrpolitikában viszont még hiányol egyfajta fordulatot a színművész. Az este folyamán többször is kitért arra, hogy a területért felelős politikusoknak szerinte lenne még tennivalója. Ugyanakkor hozzátette: az úgynevezett nemzeti szemléletű színjátszást csak bizonyos esetben támogatja maradéktalanul.

A nemzeti színjátszás kapcsán a több, mint százfős hallgatóság előtt Eperjes Károly arról is beszélt: utólag már nem bánja, hogy nem ő lett a győri színház igazgatója, hiszen az ottani – egyébként fideszes – városvezetés nem értette meg, milyen színházat akar csinálni.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-07-01 )

Tovább az archívumra