Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A zöldfelületekért aggódó mátrafürediek maguk hívtak össze egy olyan lakossági fórumot, amelyet a gyöngyösi önkormányzat is megszervezett volna

A zöldfelületekért aggódó mátrafürediek maguk hívtak össze egy olyan lakossági fórumot, amelyet a gyöngyösi önkormányzat is megszervezett volna

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A fürediek attól tartanak, hogy több utcát átsoroltatnak a településrészen üdülőövezetiből lakóövezetibe. Azt nem tudni, ki áll a kezdeményezés mögött.

Az aggodalmak alapja egy levél volt, amely a részönkormányzathoz érkezett a gyöngyösi önkormányzattól. Ebben a grémium előzetes véleményét kérték ki arról, támogatják-e a Hegyalja, az Üdülősor, illetve az Árnyas utca esetleges átsorolását üdülőövezetiből lakóövezetibe. A részönkormányzat tagja, Krigovszky Sándor szerint vállalkozói érdek állhat a kezdeményezés mögött.

A részönkormányzatnál aláhúzták: aki Füredet választja, épp azért teszi, mert tele van zöldfelülettel, vagyis ezeket a természeti értékeket fontos megőrizni.

Tény, hogy az átsorolás után megváltozhat egy-egy telek beépítési aránya. Egy-egy telket azonban nem lehet önállóan átminősíttetni, csak komplett utcákat.

A kezdeményezők kilétéről elmondása szerint Németi László városi főépítész sem tud többet. A szakembert meglepte, hogy egy olyan fórumra hívták meg a részönkormányzat szervezésében, amelyet hivatalból majd neki is meg kell tartania.

Ez a fórum tehát a vélemények rögzítésére volt elég. A főépítész hangsúlyozta: még semmi sincs eldöntve, és az elmúlt másfél évtizedben többször is terítékre került a maradék üdülőövezeti részek átminősítése – az említett három utca eddig mégis az eredeti besorolásában maradt.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-07-04 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Horvátország_Varasd
14:56
Máterka - dokumentumfilm
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Egy út a hegyeken keresztül - dokumentumfilm
16:30
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:09
Reklám
19:13
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:25
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:37
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:06
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság