Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Komplex energetikai programról tartottak tájékoztatót önkormányzatoknak és intézményeiknek

Komplex energetikai programról tartottak tájékoztatót önkormányzatoknak és intézményeiknek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A cél, hogy a megújuló energiára történő átállással radikálisan csökkentsék az önkormányzati intézmények kiadásait. Az Új Széchenyi Terv pályázati 85% támogatást nyújtanak ezek megvalósításához.

Az Európai Unió célja, hogy 2020-ra 20%-ra növeljék a megújuló energia részarányát a teljes energiaszükségletből. Magyarország számára 13%-ot írtak elő. A komplex energia programról tájékoztatót tartó cég, az önkormányzatok és intézményeik képviselőit hívta meg, hogy segítsenek nekik az energiaszámláik csökkentésében. A Gyöngyösi Önkormányzat intézményeiben is kiemelt feladat a megújuló energiák arányának növelése, mert az energiaköltségek a költségvetés jelentős részét emésztik fel. Hársy István műszaki vezető elmondta, legégetőbb lenne a Kálváriaparti Általános Iskola fűtéskorszerűsítése. Legutóbb a Felsővárosi Általános Iskola kazáncseréjére nyertek pályázaton 10,5 millió Ft-ot, ezt a nyáron el is végzik. A felújítással 2/3-ra csökkentik az energiaköltségeket.

Pásztor Csilla


Az Aktuális napi hírei (2011-07-08 )

Tovább az archívumra