Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ma kezdődött meg a Belügyminisztérium helyettes államtitkársága által szervezett közmunkaprogram Gyöngyöspatán

Ma kezdődött meg a Belügyminisztérium helyettes államtitkársága által szervezett közmunkaprogram Gyöngyöspatán

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A közel 20 milliós pályázati pénzből a bérek mellett a szerszámokat is fedezik, jelenleg egy 16 hektáros erdőtelepítésen dolgoznak.

Így pakoltak ma reggel 8 óra előtt a gyöngyöspatai közmunkások. A program tegnap, egész napos oktatással indult és várhatóan november 30-ig fog tartani. A közel 20 milliós pályázati pénzből 40 főt foglalkoztathat az önkormányzat, ami egy úgynevezett mintaprojekt alapja. Ugyanis a kistérségben, 5 település, Gyöngyösoroszi, Gyöngyöstarján, Nagyréde, Szücsi és Gyöngyöspata közül, itt indították először a programot.

Ebben a közmunkaprogramban részt vevőket napi 8 órában foglalkoztatják, jelenleg egy 16 hektáros, önkormányzati tulajdonú területen, erdőtelepítésen dolgoznak. A fizetés a minimálbéren alapszik, azaz bruttó 78 ezer Forintot kaphatnak a munkások.

Egy júliusban megjelent kormányrendelet arra ad lehetőséget, hogy a halmozottan hátrányos települések megismerkedhessenek a közmunka lehetőségével. Juhász Oszkár Gyöngyöspata polgármestere elmondta, a jövőben állattenyésztési mintaprogram is kezdetét veszi.

Farkas-Nagy Nóra


Az Aktuális napi hírei (2011-08-02 )

Tovább az archívumra