Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Soron kívüli ülést tartottak Jászárokszállás képviselői július harmadik hetében

Soron kívüli ülést tartottak Jászárokszállás képviselői július harmadik hetében

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A döntéshozók összehívását leginkább a II. számú háziorvosi körzet feladatainak ellátása indokolta.

A képviselők a tanácskozást megelőzően a nemrégiben elhunyt Dr. Mann Ildikó háziorvosra emlékeztek. A testület összehívása is a haláleset miatt vált szükségessé, mivel megüresedett az állás. A testület döntése értelmében Dr. Edelényi Béla az elhunyt férje viszi tovább a praxist, és látja el a körzetet. A működtetési jog folytatására a házastárs jogosult, és a házaspár közel negyven évig gyógyított együtt, így a testület a zavartalan ellátás érdekében megbízta a férjet. Ezzel együtt a Deák Ferenc Gimnázium iskolaorvosi feladatinak ellátásával is Dr. Edelényi Bélát bízták meg a döntéshozók, mivel eddig ezt is Dr. Mann Ildikó látta el.

A szociális ellátásról szóló rendelet módosítását is jóváhagyták a képviselők. Az új rendelet szerint méltányosságból közgyógyellátásra az jogosult, akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 220 %-át, egyedül élők esetében a 230 %-át.

A rendezési terv módosítása is állandó munkát ad – mondta az ülésen Gergely Zoltán polgármester. Folyamatban van a hatályos településszerkezeti- és szabályozási tervek, valamint a helyi építési szabályzat módosítása. Módosítási cél, hogy lakóterületen egy telken legfeljebb ötszáz négyzetméter telekterület építhető be, abban az esetben is, ha az övezeti szabályok egyébként ennél nagyobb terület beépítését is lehetővé tennék. További cél még az oldal- és hátsókertre vonatkozó helyi előírások pontosítása. A testület azt is megszavazta, hogy környezeti vizsgálat nem szükséges a módosításokhoz.

Pásztor Csilla


Az Aktuális napi hírei (2011-08-02 )

Tovább az archívumra