Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jövőre kezdődhet meg Gyöngyösön az Északnyugati városrész szociális városrehabilitációja, vagyis a közművek fejlesztése

Jövőre kezdődhet meg Gyöngyösön az Északnyugati városrész szociális városrehabilitációja, vagyis a közművek fejlesztése

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyöngyösi önkormányzat mintegy félmilliárd forintot fordít erre a célra pályázaton elnyert forrásokkal és lakossági hozzájárulásokkal együtt.

Tájkép rendezés előtt: ezekben az utcákban hamarosan elindul a közműfejlesztés. 460 millió forint jut az Orbán-templom környékére a Fuvaros utcáig bezárólag. Tehát a Bocskai-Vahot Imre és a Forrás utca által határolt területre, a Vargák terére és a Menház utcára, tudatta Bozsik István alpolgármester. Szerinte a szennyvíz és a csapadékcsatorna megépítését a teljes Északnyugati városrészben egyszerre érdemes megoldani.

10 millióval kevesebb a pályázati forrás, mint az eredeti tervekben szereplő, ezért csökkenteni kell a műszaki tartalmat, emellé növelni az önkormányzat és a lakosság hozzájárulását – mondta Bozsik István. A lakosság évtizedek óta vár a fejlesztésre.

A szerződés még aláírásra vár. A munka a közbeszerzés után indulhat tavasszal, a kivitelezés egy-másfél évet vesz igénybe – tette hozzá Bozsik István.
Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-08-08 )

Tovább az archívumra