Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az ipari park számára tagi hitelről, a kórház ügyében fejlesztési kérdésekről tárgyalt mai rendkívüli ülésén Gyöngyös város képviselőtestülete

Az ipari park számára tagi hitelről, a kórház ügyében fejlesztési kérdésekről tárgyalt mai rendkívüli ülésén Gyöngyös város képviselőtestülete

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A grémium az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került települések számára létesített állami támogatásra is pályázik.

Zárt üléssel indított ma a gyöngyösi képviselőtestület, ezen először 5 millió forintos tagi hitelt szavaztak meg az ipari park számára. A cég új többségi tulajdonosai év végéig vissza is fizetik az összeget, amelynek átadásáról még az önkormányzati üzletrész eladása előtt, tavasszal született döntés.

A kórház kapcsán arról döntött a testület, hogy a lehetőségek függvényében mind a már elnyert TIOP-os, mind egy új, ÉMOP-os pályázat valósuljon meg az intézményben. Előbbinél, az új rendelőintézet felépítésénél egy jogi problémát kell elhárítani. Az utóbbi pályázaton pedig a régió kórházait fejlesztenék több milliárd forint befektetésével, ám ebben egyelőre nincs benne Gyöngyös kórháza. Fontos lenne, hogy bekerüljön, ezért lobbizni kezdenek – tájékoztatott Dr. Réthy Béla alpolgármester a zárt ajtók mögötti döntésekről.

Az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került települések számára létesített állami támogatásra pályázik a város – erről már a nyílt ülésen határoztak. 59 millió forintra számolnak, ennyi a maximálisan elnyerhető támogatás az első féléves működési hiányból levezetve. Az eddigi költségvetési megtakarítások hatásait is értékelték, eszerint az Egressy Béni iskolában 4 álláshelyet, a GYÖNGYÖK-ben 1 álláshelyet szüntetnek meg. A takarékossági intézkedésektől idén 79, jövőre 236 millió forintnyi kiadáscsökkentést várnak.

A testület a Mátra Party Kft., az egyetlen pályázó ajánlatát támogatta az iskolai közétkeztetés témájában, majd a Visontai úti bölcsöde és a családi napközi-hálózat átszervezéséről döntöttek.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-08-25 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Bihari János Táncegyüttes
16:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Bihari János Táncegyüttes
19:08
Reklám
19:11
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság