Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lezárult az országos munkavédelmi ellenőrzés, amit a kánikula időszakára rendeltek el

Lezárult az országos munkavédelmi ellenőrzés, amit a kánikula időszakára rendeltek el

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az ellenőrök a munkáltatók szükséges munkavédelmi előírásának betartását, a folyadékpótlást és a pihenőidő kiadását ellenőrizték. A megyében alig találtak szabálytalanságot.

Építési- kivitelezési munkálatok, fűkaszálás és mezőgazdasági tevékenységek ezek a munkaterületek, amelyek kiemelt figyelmet kaptak az ellenőrzések során, hiszen ők azok, akik leginkább ki vannak téve a tűző nap káros hatásainak.

A kedvező tapasztalatok mellett azonban volt olyan eset is, amikor az ellenőrzés során derült ki a munkáltató hiányossága. Itt az ellenőrök a hiányosságok megszűntetésére kötelezték a munkáltatókat adott határidőn belül. Összességében azonban úgy tűnik, a legtöbb munkáltató betartotta az előírásokat.

Úgy tűnik, hogy a munkavállalók is egyre inkább tisztában vannak a jogaikkal, hiszen sokszor ők értesítették az ellenőröket. Akadtak azonban félreértések is, hiszen sokan például az ásványvizet kérték számon a munkaadón, holott neki csupán az ivóvízről kellett gondoskodnia, ami lehetett hűtött csapvíz is.

Vidák Renáta


Az Aktuális napi hírei (2011-09-05 )

Tovább az archívumra