Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hétvégén ünnepelte alapításának 60., privatizációjának 20. évfordulóját a gyöngyösi VAMAV Kft

Hétvégén ünnepelte alapításának 60., privatizációjának 20. évfordulóját a gyöngyösi VAMAV Kft

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A vállalat ez alkalomból a dolgozókat és családjukat várta a váltógyár sporttelepére, ahol családi programokkal várták a szervezők a rendezvényre érkezőket.

Ünnepi megnyitójában a VAMAV ügyvezető igazgatója hangsúlyozta a gyöngyösi kitérőgyár évtizedes történetének fontosságát.

A 2. Világháború után a megrongálódott sínpályák helyreállítása adta a kezdőlökést a vállalatnak, majd az évtizedeken át folyamatosan jelentkező igények kielégítése továbbra is a sikeres vállalkozások pályáján tartotta a céget. A 90-es évek elején a cég felét külföldi befektetők vásárolták meg. De nemcsak országosan jelentős, hanem Gyöngyös számára is fontos a váltógyár.

A kilátó építése mellett a cég kiemelten foglalkozik az iskolák és a szakképzés támogatásával, valamint a kultúrára is sok pénzt áldoz. A VAMAV-nak, mint legfőbb szponzornak, köszönhető többek között az is, hogy évről-évre megrendezheti a város a Gyöngy Nemzetközi Néptáncfesztivált.

Mindezek mellett a gazdasági súlya is jelentős a város gazdasági életében.

A cég jövője biztosított, hiszen 2015-ig már szerződéses megrendeléseik vannak – tette hozzá a vállalat ügyvezetője.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2011-09-06 )

Tovább az archívumra