Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Békés demonstrációt szervezett a gyöngyösi Societas a Fő térre a Gyöngyösi Sportiskola megszüntetése elleni tiltakozásul

Békés demonstrációt szervezett a gyöngyösi Societas a Fő térre a Gyöngyösi Sportiskola megszüntetése elleni tiltakozásul

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A szervezet tagjai szerint az önkormányzat a sportiskola bezárásával hibás döntést hozott – erre hívták fel a figyelmet gyertyagyújtással.

Tucatnyian gyűltek össze a gyöngyösi Fő téren a Societas felhívására a Gyöngyösi Sportiskola megszüntetése ellen tiltakozva.

A fiatal baloldaliakat tömörítő szervezet tagjai gyertyagyújtással emlékeztettek a szerintük elhibázott döntés ellen, amellyel az önkormányzat jogutód nélkül megszüntette a sportiskolát.

A Societas alelnöke úgy véli: a döntéssel a város gazdasági és kulturális érdekei is sérültek, a jövő nemzedékét pedig megfosztották az egészséges életmódhoz való jogától. Orosz Bálint János azt mondja: hasonló tiltakozó akciókat a jövőben is szerveznek majd.

A volt sportiskolás fiatalok egyébként szeptembertől már a Gyöngyösi Atlétikai Klub, a Gyöngyösi Kézilabda Klub valamint a Gyöngyösi Sportiskola Diák és Szabadidő Sportegyesület keretein belül folytatják tevékenységüket.
Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2011-09-12 )

Tovább az archívumra