Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A gyöngyösi roma kisebbségi önkormányzat korábbi vezetője, Murzsa Attila emlékére szerveztek futballtornát a hétvégén

A gyöngyösi roma kisebbségi önkormányzat korábbi vezetője, Murzsa Attila emlékére szerveztek futballtornát a hétvégén

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A hagyományteremtő szándékkal megszervezett tornán a népszámlálási kampány kisebbségi aktivistái is ott voltak. Õk azért dolgoznak, hogy októberben minél több roma vállalja fel származását.

A roma fiatalok ma már a fociban is nehezen rúgnak labdába – derült ki az Energia pályán megrendezett versengésen, ahová hat településről érkeztek cigány játékosok. Pedig a foci is kiváló alkalom a közösségek közti ellentétek oldására – hangoztatta a térség országgyűlési képviselője.

Gyöngyös polgármestere is hasonló gondolatokkal nyitotta meg a tornát, a sportban szerinte sem számít a származás.

A torna névadója a csaknem egy évtizede elhunyt Murzsa Attila, egykori gyöngyösi kisebbségi elnök volt. A megmérettetéssel az ő családjának gyűjtöttek adományokat.

Ide tartozunk – hirdették a torna helyszínén roma aktivisták, akik azt szeretnék, hogy a közelgő népszámlálás alkalmával minél több roma vallja meg származását. Csak a megyében több százan kampányolnak ezért.

Végül – hazai pályán – Gyöngyös nyerte a tornát, amelyet a szervezők – a megyei, a gyöngyösi roma önkormányzat és az Együtt Szebb Jövőért Roma-Magyar Egyesület jövőre is életre kívánnak hívni.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-09-19 )

Tovább az archívumra