Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Rekord számú érdeklődővel végződött az idei Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál Gyöngyösön

Rekord számú érdeklődővel végződött az idei Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A rendezvény középpontjában idén is a borászok és a Mátrai Borvidék jellegzetes, illatos fehérborai álltak.

Idén egy rövid verssel nyitotta meg a Szüreti Napokat Faragó László polgármester.

Országosan ismert fellépők, nagyszínpad és borpódium, több ezer érdeklődő és turista: a tapasztalatok szerint egyre inkább országossá váló gyöngyösi Szüreti Napokat a tavalyihoz hasonlóan idén is fesztivál jelleggel rendezték meg a szervezők.

Jellemzően Budapestről, az Alföldi, a Jászsági és a Nógrádi régióból érkeznek ilyenkor turisták, de Sárvári Zoltánné például Debrecenből ékezett városunkba.

A jó időnek és a programoknak köszönhetően megteltek a környékbeli szálláshelyek a fesztivál ideje alatt – emelte ki Nagy Róbert, a rendezvény főszervezője.

Néphagyományok és néptáncos fellépők, gasztronómia és borkóstolás, főzőverseny, gyerekprogramok és az elmaradhatatlan szüreti felvonulás: az újítások mellett a hagyományos elemek is fellelhetők voltak idén is. A sok látványosság között azonban egy dolog mindvégig a középpontban maradt: az illatos fehérborok és a gyöngyös környéki borászok, borpicék.

A felvonuláson a Gyöngyösi Hegyközség, a Vidróczki Néptáncegyüttes, az Alapfokú Művészeti Iskola és a gyöngyössolymosi Diana Lovasudvar közös csapata végzett az élen.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2011-09-19 )

Tovább az archívumra