Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyösön bontott zászlót a többnyire volt jobbikosokat gyűjtő Magyar Főnix Mozgalom

Gyöngyösön bontott zászlót a többnyire volt jobbikosokat gyűjtő Magyar Főnix Mozgalom

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A radikális mozgalom három napig tüntetett a városban a devizahitelesek védelmében – egyelőre csekély érdeklődés mellett.

Bár Gyöngyösön is valószínűleg sok a devizahiteles, ottjártunkkor csak kevés ember állt meg a Mérges út sarkán azon a demonstráción, amelyet értük tartott a Magyar Főnix Mozgalom.

A nemrég a Fidesz és a Jobbik által is megszavazott 180 forintos frankhitel-végtörlesztés a főnixesek szerint nem jelent megoldást a bajbajutottak nagy részének.

A Főnixesek keményebb állami szabályozást követelnek a banki hiteleknél, kezelési költséget ezután csak forintban számoltatnának fel, és szorgalmazzák egy tisztán magyar tulajdonú bank létrehozását.

A mozgalom Bíber József elmondása szerint főleg olyan volt jobbikosokból növeli tagságát, akiket a Jobbikból a gyöngyösiekhez hasonlóan kizártak, vagy elégedetlenek a parlamenti párttal, a radikális politizálást mégsem akarják abbahagyni. Hozzátette: ha lesznek közös ügyek, akkor együttműködnek volt pártjukkal is.

A Főnix Mozgalom egyik fő bázisa a tervek szerint Gyöngyös lesz, itt erősebb aktivitást ígérnek. Bíber József – aki a Jobbik alelnöke volt 2008-ig – úgy fogalmazott, különös pikantériát ad versengésüknek, hogy a település Vona Gábornak is szülővárosa.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-09-26 )

Tovább az archívumra