Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A tavalyinál több érdeklődő vett részt az idei Kutatók Éjszakája programsorozaton a Károly Róbert Főiskolán

A tavalyinál több érdeklődő vett részt az idei Kutatók Éjszakája programsorozaton a Károly Róbert Főiskolán

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az ingyenes tudományos bemutatókat és előadásokat immár hatodik éve rendezik meg országosan. Városunk főiskolája tavaly csatlakozott a rendezvénysorozathoz, melyet idén már több mint 50 helyszínen rendeztek meg országszerte.

Még az ablakokban és a földön is emberek ültek, akkora volt az érdeklődés az idei főiskolai Kutatók Éjszakáján. Hatalmas tömeg fogadta például a bükki füvesember előadását.

Vagy épp a többi programnak köszönhetően betekintést nyerhettek az érdeklődők a látványkémiába, a földi lézerszkenner működésébe, öko-klubba vagy akár egy passzív házba is. De volt vércsoport- és hemoglobin szint vizsgálat és mindenki elkészíttethette saját hőtérképét is. A világhírűvé vált gömböcöt is nagyon sokan akarták közelről látni. És még többen megsimogatni.

A Kutatók Éjszakája ingyenes programjai immár hatodik éve várják a tudományok iránt érdeklődőket. A Károly Róbert Főiskola ambíciói az öncélú tudománymutogatásnál azonban messzebbre mutatnak – emelte ki a főiskola rektorhelyettese.

Az előadásokon szó esett többek között a globális kihívásokról, a zöldenergia fontosságáról, arról, hogyan alkalmazható a gázolaj helyett az algaolaj. Megismerhettük a világ legnagyobb részecskegyorsítóját, de szó volt a KRF távérzékelési kutatásairól a katasztrófa felméréstől az aknakeresésig.

Ezen az estén betekintést nyerhettünk még a hatékony tőzsdei befektetési stratégiákba és világossá válhatott minden érdeklődő előtt, hogy mi is áll valójában Amerika leminősítése mögött. Unatkozni senkit nem hagytak, aki eljött a főiskolára.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2011-09-26 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 7. rész
16:14
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:08
Reklám
19:11
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság