Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hétfőn indult és ma is tartott az őszi kiszállásos véradó akció a gyöngyösi főiskolán

Hétfőn indult és ma is tartott az őszi kiszállásos véradó akció a gyöngyösi főiskolán

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A kétnapos rendezvényen most is csaknem kétszáz diák és dolgozó adott vért. A Károly Róbert Főiskola így az idei felsőoktatási véradó versenyen is jó eséllyel indulhat el a győzelemért.

Donor a diák és donor a tanár is a gyöngyösi főiskolán. Bujdosó Zoltán családi hagyományt követve igyekszik minden alkalommal segíteni. Idén is nyújtotta a karját. A pedagógus szerint a kisebb kedvezmények mellett a tanárok részvétele is motiválja a diákokat a véradásnál.

Mint ismert, a Károly Róbert Főiskola már négy alkalommal nyert első helyezést az Országos Felsőoktatási Véradóversenyen. A további sikerhez fontos, hogy továbbra is legalább olyan aktívak maradjanak a helyi segítők, mint eddig – hangoztatta Lakatos Márk.

A kiszállásos véradások öt éve rendszeresek a Károly Róbert Főiskolán, ahol régóta működik önálló vöröskeresztes helyi szervezet is. Évente több mint 430 ezer egység vérre van szükség a gyógyító munkához országszerte. Ebből a mennyiségből a gyöngyösi főiskola 600 egység vért biztosít. Mindez nagy segítség a környék egészségügyének – húzta alá Lakatos Márk.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-10-11 )

Tovább az archívumra