Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kétmillió forintnyi Leader-támogatásból épült ki Gyöngyösoroszi új hangos hírmondó-rendszere

Kétmillió forintnyi Leader-támogatásból épült ki Gyöngyösoroszi új hangos hírmondó-rendszere

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Árvíz esetén vagy a mindennapi információközlésben is hasznosnak tartják az új eszközt, amellyel a lakosságot olcsón, gyorsan és hatékonyan lehet tájékoztatni.

A 30 éves régi hangos hírmondón ma már lehetetlen lenne bármit is közhírré tenni, a most felállított új rendszeren viszont a közérdekű híradások mellett akár zene is szólhat. A hangos hírmondó természetesen egy esetleges vészhelyzetben is jó szolgálatot tesz, a település idősebb polgárait pedig szinte csak így lehet hatékonyan és gyorsan elérni, mondja Vernyihel Lívia polgármester.

Ez a fejlesztés tulajdonképpen a hagyományok átörökítését jelenti modern formában.Épp erre találták ki a Leader-támogatásokat Balázs József országgyűlési képviselő közlése szerint.

A rendszer mikrohullámú elven működik. A központi egység a Polgármesteri Hivatalban van, az egyik vevőállomás pedig itt, az iskola tetején. Az orosziak a hangos hírmondó kiépítésére a Leader-forrásokból több, mint 2 millió forintot nyertek el, a 25 százalékos áfát az önkormányzat állja. A tervek szerint hamarosan a térfigyelő kamerák felszerelését is Leader-pénzekből oldják meg a településen.
Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-10-13 )

Tovább az archívumra