Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kampányt indított a megszorítások ellen az LMP

Kampányt indított a megszorítások ellen az LMP

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elsősorban az adórendszert, a munka törvénykönyvének tervezett változtatását, a felsőoktatási törvényt a paksi atomerőmű bővítését és a devizahitelesek megsegítésére tett intézkedéseket kifogásolják.

Elégedetlenség az ország jelenlegi vezetésével, és új fordulat szükségessége: az LMP gyöngyösi sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint az egyik legfontosabb célkitűzés az állampolgári részvétel erősítése a helyi ügyekben. Ez a népszavazások intézményének kibővítését jelenti: az LMP tervei szerint az önkormányzati beruházások egy részét csak a helyi választópolgárok beleegyezése után lehetne elkezdeni.

Szilágyi Péter elmondása szerint a korrupció elleni határozottabb fellépést segítené, ha a képviselők és a beruházók nem dönthetnének többet zárt ajtók mögött, és ha a helyi civileket nemcsak utólag hallgatnák meg, hanem a döntések előkészítésébe is bevonnák. Az iskolák központosítása is elfogadhatatlan, hiszen az iskolák nem csupán intézmények, hanem identitásképző elemei is egy-egy településnek – tette hozzá Szilágyi Péter.

Az LMP népszavazási kezdeményezésének elutasítása miatt életre hívott aláírásgyűjtést tovább folytatja a párt, valamint a helyi közösségek önrendelkezési szabadságának megvalósítása jegyében az egyes települések civiljeinek kezébe adná, hogy milyen típusú üzletek nyílhatnának meg.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2011-10-14 )

Tovább az archívumra