Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Háromnapos országos Erasmus Koordinátori Találkozót tartottak a gyöngyösi főiskolán

Háromnapos országos Erasmus Koordinátori Találkozót tartottak a gyöngyösi főiskolán

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Károly Róbert Főiskola és a Tempus Közalapítvány közös szervezésében megtartott konferencia az elmúlt év tapasztalatainak értékelésével zárult.

Az Erasmus programban tanévenként átlagosan 4200 hallgató vesz részt, többnyire azzal, hogy a szakmai gyakorlatukat külföldön töltsék. Ennek a programnak az elmúlt éves tapasztalatairól értekeztek a szakmabeliek.

A külföldi egyetemeken, vagy a nemzetközi cégeknél megszerzett tapasztalat olyan kezdőlökést adhat a hallgatóknak, amit semmilyen elméleti oktatás nem helyettesíthet – tette hozzá Kurucz Katalin. A programban való részvétel alapja a jó tanulmányi eredmény és a fogadó ország nyelvének megfelelő szintű ismerete, valamint egy kis interkulturális fogékonyság.

A nyáron, a főiskola által lebonyolított Ecocycles programsorozatnak köszönhetően, mely 13 ország és közel 30 egyetem részvételével zajlott, jelentősen megszaporodtak a KRF nemzetközi szakmai kapcsolatai. A 25 éves Erasmus program alapvető célja két irányú: egyrészt, hogy minél több magyar diákot jutasson külföldre tanulni; másrészt pedig minél több külföldit hozzon hazánkba, tapasztalatcserére.
Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2011-10-18 )

Tovább az archívumra