Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Még a napirendi pontok megtárgyalása előtt félbeszakadt a nagyrédei képviselő-testület szerda esti rendkívüli ülése

Még a napirendi pontok megtárgyalása előtt félbeszakadt a nagyrédei képviselő-testület szerda esti rendkívüli ülése

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Négy képviselő ugyanis – akik korábban a grémium feloszlatását kezdeményezték – elhagyta az ülést. A megyei kormányhivatal szerint közülük ketten már korábban lemondtak mandátumukról, így most nem is képviselők.

Balázs József polgármester napirend előtt ismertette a képviselőkkel a Heves Megyei Kormányhivatal törvényességi főosztályának levelét, miszerint a legutóbbi ülésen két képviselő lemondott mandátumáról, így későbbi kezdeményezésük, amely a grémium feloszlatására irányult, érvénytelen volt.

A lemondott képviselők helyét a tavaly októberi választás eredményének alapján új tagokkal kell feltölteni. Az érintett két képviselő, Balázs Zoltán és Sebők Judit ugyanakkor nem fogadja el a kormányhivatal álláspontját, és két társával együtt elhagyta az ülést.

A megfogyatkozott képviselő-testület határozatképtelen volt, így a napirendi pontok tárgyalására már nem is kerülhetett sor, Balázs József berekesztette az ülést. Kerestük Balázs Zoltánt, hogy miért hagyták el az üléstermet, ő azonban nem kívánt nyilatkozni, és azt mondta, képviselőtársaival egyeztetni kíván a kormányhivatallal. Balázs József polgármester azt mondja: az önkormányzat elfogadja a kormányhivatal álláspontját.

Úgy tudjuk, a testület néhány tagja és a településvezető között a jegyző működése miatt alakult ki nézeteltérés. A heol.hu információi szerint Sebők Judit feljelentést is tett a jegyző ellen a rendőrségen sikkasztás gyanúja miatt.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2011-10-27 )

Tovább az archívumra