Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Különleges interaktív művészeti játéknak lehetnek a részesei a gyöngyösiek a következő hetekben.

Különleges interaktív művészeti játéknak lehetnek a részesei a gyöngyösiek a következő hetekben.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Fajgerné Dudás Andrea festőművésznek néhány nap alatt három kiállítása nyílt a városban, s november 2-án nyílik a negyedik. Ezeket a tárlatokat kell annak felkeresnie, aki az alkotó által felajánlott értékes nyeremények egyikére pályázik.

Néhány hétig a művészet belakja Gyöngyös belvárosát! – így összegezte Nagy Tibor művészettörténész azt a nem mindennapi kezdeményezést, amely a Mátra Honvéd Kaszinóban vette kezdetét. A következő napokban ugyanis négy különböző helyszínen láthatjuk Fajgerné Dudás Andrea festőművész képeit. A négy kiállítás négy különböző arcát mutatja be az alkotónak. Az elsőben egy rokokó festő képére készült variációkat láthatunk.

Fajgerné Dudás Andrea nemcsak technikai értelemben tanulmányozta a rokokó festészetet behatóan. A pincegalériában nyílt Örök boldogságban című kiállításán a tavasz, a szerelem, az érzékiség a megjelenő vezérelv. Az alkotó szerint a tárlatok egységes egészt képeznek, melyet szükséges végigjárniuk a látogatóknak, ha meg akarják művészetét ismerni. Ezt egy játékos kérdőívvel segíti. A játékban nehezebb kérdések is szerepelnek. Ezekre azok kaphatnak választ, akik a festőnő tárlatvezetéseire csütörtökönként elmennek. A legjobb válaszadók festményt, illetve festőtanfolyamon való részvételt nyerhetnek.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2011-10-27 )

Tovább az archívumra