Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egy héttel a Gyöngyi nevű gőzös névnapja alkalmából rendezett nyílt nap után ismét családi programmal várta az utasokat a Mátravasút

Egy héttel a Gyöngyi nevű gőzös névnapja alkalmából rendezett nyílt nap után ismét családi programmal várta az utasokat a Mátravasút

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Először indítottak hallowen-vonatot Lajosházára. A töklámpákkal és egyéb rémségekkel kísért esti túrán több mint 300-an vettek részt.

Még a vonat indulása előtt két perccel is sorban álltak a jegypénztár előtt. Ekkora volt az érdeklődés a Mátravasút halloween-napi programja iránt. A hat kocsi és két diesel mozdony mellett ismét munkába állt a Gyöngyi nevű gőzös is.

A mintegy 300 utas között ott voltak a halloweendíszlet-pályázat győztesei is, akik jutalmul, családjukkal együtt ingyen utazhattak. Az, hogy pontosan hová, meglepetésnek számított.

Aztán kiderült, hogy az Õrlőmű vasútállomásig, ahonnan gyalog folytatták útjukat a halloweenezők Lajosházára. Azok, akik készítettek maguknak töklámpát, most hasznát vehették. Az éjszakai túra persze lámpa nélkül is élményt jelentett. Egy csoport például szegedről csak ezért jött el, a csapatépítés jegyében.

A szervezők által teremtett sok rémség, zombik és akasztott emberek után Lajosházán igazi fesztiválhangulat, tea és forralt bor várta az vidám esti túra résztvevőit. A program sikerén felbuzdulva a Mátravasútnál már a következő gőzmozdonyos családi napon törik a fejüket.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2011-11-01 )

Tovább az archívumra