Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A rászorulóknak juttatandó természetbeni adományok mellett a tegnapi gyöngyösi rendkívüli ülésen egy másik fajsúlyos téma volt a kórház területén megüresedett épületek hasznosítása is

A rászorulóknak juttatandó természetbeni adományok mellett a tegnapi gyöngyösi rendkívüli ülésen egy másik fajsúlyos téma volt a kórház területén megüresedett épületek hasznosítása is

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A képviselők a kékestetői sípálya üzemeltetői szerződését is módosítanák.

Mint ismert, a város nemrég késve indult el egy létszámcsökkentés költségeit biztosító állami pályázaton, így azon nem is nyerhetett. Az önkormányzat máris kinyilvánította, hogy egy következő – várhatóan tavaszi – kiírásnál újra versenybe szállnak a támogatásért. A legutóbb elnyerhető csaknem 14 milliós kerettel szemben akkor viszont már csak mintegy 9 és fél millió forintot szerezhet meg a gyöngyösi önkormányzat, siker esetén. A pályázat újbóli benyújtásához a testületnek a törvények értelmében korábbi döntését meg kellett erősítenie.

Önkormányzati forrásból burgonyával, az erőmű és az erdészet együttműködésével kedvezményes tüzelővel és lignittel támogatná Gyöngyös a rászorulókat. A burgonyát mintegy 2 millió forint értékben abból a pénzből vennék meg, amelyet a költségcsökkentéssel az idén takarított meg a város. Az adományokat még karácsony előtt átadnák az érintetteknek. Az adományozás részleteit pedig a következő rendes ülésen véglegesítik.

A testület zárt ülésen foglalkozott a nyolcvanasi kispiac hasznosításával, amelyre a Városgondozási Zrt. vételi ajánlatát fogadta el. A kékestetői sípálya működtetői szerződését is újra fogják kötni. A szerződés 2013. május 31-ig szólhat, a tervek szerint a város iskolái jelentős kedvezménnyel vehetnék igénybe a sípálya szolgáltatásait. A kezelői jogokat a Sportfolio Kft. veszi át, az üzemeltető Mátra-Centrum pedig havi fix bérleti díjat fizet a síszezonok idejére.

A testület egyelőre elhalasztotta egyes, a kórház működését érintő döntések meghozatalát, az üres kórházi épületek hasznosítása azonban téma volt. A volt I-es belgyógyászat épületét hosszútávú hasznosításra, illetve megvásárlásra is felkínálják.

Hiesz György MSZP-frakcióvezető kérésére egy zárt üléses kérdést is tárgyaltak. A képviselő Dr. Réthy Béla alpolgármester megfogalmazása szerint a funkcióbővítő beruházás kapcsán megfontolásra szánt gondolatai osztotta meg a grémiummal.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-11-03 )

Tovább az archívumra