Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az ország több mint száz helyén, hozzánk legközelebb Hatvanban tüntettek ma a munkavállalói érdekképviseletek a Munka Törvénykönyve várható módosításai miatt

Az ország több mint száz helyén, hozzánk legközelebb Hatvanban tüntettek ma a munkavállalói érdekképviseletek a Munka Törvénykönyve várható módosításai miatt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A szakszervezetek célja, hogy meggyőzzék a döntéshozókat, gondolják újra a változtatásokat.

Haragszanak a szakszervezetek a Munka Törvénykönyve szigorításai miatt, és ennek ma épp Hatvanban adtak hangot, csakúgy, mint az ország több mint száz másik pontján. Az egykulcsos adó bevezetését, a korengedményes és korkedvezményes lehetőségek elvételét is sérelmezik a félpályás útlezárást megszervező aktivisták. És azt, hogy a kormány szerintük nem egyeztet az érintettekkel, mielőtt újraalkotja a dolgozókat érintő szabályozást.

Nem több jogot akarnak, csak azokat megtartani, amivel ma rendelkeznek – hangsúlyozta Kozma Zsolt, a Lear Szakszervezet elnöke. Céljaik elérésére rendelkezésre áll még néhány hét, mielőtt a Parlamentben elfogadják a törvényt, többek között az országgyűlési képviselők személyes meggyőzését is elhatározták. A tüntetések mindig békések maradnak, ígérik a demonstrálók.

A mai hatvani megmozduláson a LIGA Szakszervezetek, a Független Rendőr Szakszervezet, a Bosch, a Mátrai Erőmű, a Lear munkavállalóinak képviseletében vettek részt tiltakozók.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-11-04 )

Tovább az archívumra