Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az erős légszennyezettség és a szálló por koncentrációjának mértéke miatt az elmúlt napokban több magyar nagyvárosban szmogriadót rendeltek el.

Az erős légszennyezettség és a szálló por koncentrációjának mértéke miatt az elmúlt napokban több magyar nagyvárosban szmogriadót rendeltek el.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egyelőre Gyöngyösön nem kell attól tartani, hogy bevezessék.

A napok óta riasztási küszöbérték felett lévő szálló por koncentráció miatt az elmúlt napokban Budapesten, Miskolcon és Salgótarjánban is szmogriadót rendeltek el. A szakemberek szerint több okból sem kell Gyöngyösön hasonló intézkedésekre számítani.

A rendszeres mérést, valamint a füstködriadó terv készítését viszont csak a 200 ezer főnél nagyobb lélekszámú településeken teszi kötelezővé a jogszabály. A szakemberek szerint ettől függetlenül a szmog az olyan kistelepüléseken is gondot okozhat, ahol a távfűtést sokan kiváltják valamilyen alternatív fűtési technikával.

Bár városunkat közvetlenül nem érinti a probléma, Budapesten a következő napokban még biztosan kell korlátozásokra számítani. Egy nemrég elfogadott rendelet értelmében november végétől már nem rendszám alapján korlátozzák a forgalmat, hanem a szmogriadó visszavonásáig kitiltják a forgalomból a fekete és piros környezetvédelmi plakettel rendelkező gépjárműveket.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2011-11-04 )

Tovább az archívumra