Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Már kevesebb az illegális hulladék a Durandában, mint a korábbi években, de a tapasztalatok szerint továbbra is folyamatosan termelődik

Már kevesebb az illegális hulladék a Durandában, mint a korábbi években, de a tapasztalatok szerint továbbra is folyamatosan termelődik

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyöngyösi önkormányzat a hulladékrendelet szigorításától és a térfigyelő kamerák ottani szolgálatba állításától várja, hogy javuljon a köztisztaság.

Önkéntes tavaszi nagytakarítás, szemétkupacok felszámolása pályázati forrásból, valamint patakmeder-felújítás, ami ugyancsak a felgyűlt hulladék elszállításával járt – így összegezte az idei év köztisztasági erőfeszítéseit Szemes Paula köztisztasági referens. Most már a gyöngyösi hulladékrendelet is keményebben bünteti a szemetelést – többek között megnőtt a bírság.

Az állampolgári bejelentéseket azonban semmi sem pótolja. Szemes Paula elmondása szerint az általánosan elterjedt kábelégetések kapcsán például idén még egyetlen jelzést sem kapott a Polgármesteri Hivatal. Ezért nem is tudtak ilyen ügyekben eljárni.

Bozsik István alpolgármester szerint köztisztaság ügyében leginkább a fejekben kell rendet tenni, de a hónap végére kibővülő térfigyelő kamera-rendszer is javíthatja a helyzetet, mert bizonyíthatóvá válik a bűncselekmény. A csak nehezen behajtható pénzbüntetéseket pedig a törvényi szigorítások után közmunkára is lehet váltatni.

Még az is megtörténhet, hogy a lebukás után közmunkaként a szemetelőkkel szedetik össze a bizonyítottan általuk eldobált hulladékot. A kamerák beüzemeléséig a közterület-felügyelőket is utasították az illegális szemételhelyezés és a guberálás megakadályozására, de a Készenléti Rendőrség is gyakori vendég a településrészen – szögezte le az alpolgármester.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-11-09 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Horvátország_Varasd
14:56
Máterka - dokumentumfilm
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Egy út a hegyeken keresztül - dokumentumfilm
16:30
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:09
Reklám
19:13
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:25
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:37
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:06
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság