Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A szombati ásványgyűjtő túra után vasárnap a hagyományos ásványbörzével folytatódott az ásványgyűjtők 23. mátrai találkozója

A szombati ásványgyűjtő túra után vasárnap a hagyományos ásványbörzével folytatódott az ásványgyűjtők 23. mátrai találkozója

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Mátra Szakképző Intézetben külön kiállítás mutatta be a környéken talált legszebb ásványokat, az iskola aulájában pedig kristályok és belőlük készült ékszerek várták a gyűjtőket.

Az első mátrai ásványgyűjtő találkozót 25 évvel ezelőtt még a gyöngyösoroszi kultúrházban, családias körülmények között tartották. Az akkori szervező, Lovász András most is jelen volt az immáron országos jelentőségűvé vált börzén.

Erről is gondoskodtak a találkozó szervezői. Idén először egy külön kiállítást rendeztek be öt jónevű gyűjtő legszebb ásványaiból. Ezek közül a legszebbre a közönség külön is szavazhatott.

A gyűjtők azt mondják, hiába, hogy a gyöngyösoroszi és a recski ércbánya is bezárt, még mindig kerülhetnek elő olyan különleges ásványok, amelyek meglepetéssel szolgálnak.

Az ásványbörzén voltak, akik fényesre csiszolva vagy éppen befoglalt ékszerként vásárolták meg álmaik kövét. Ám azok sem mentek el hiába Mátrafüredre, akik nem vettek ásványokat. Hiszen a rendezvényhez kapcsolódó hagyományos kézműves bemutató és vásár nekik is kínált meglepetéseket.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2011-11-09 )

Tovább az archívumra