Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Fő tér épületeinek felújítása jó ütemben zajlik a funkcióbővítő városrehabilitációs program keretében

A Fő tér épületeinek felújítása jó ütemben zajlik a funkcióbővítő városrehabilitációs program keretében

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az európai uniós támogatásból megvalósuló beruházás során 3 épületben is műemléknek számító leleteket tártak fel, melyek műemlékvédelmi vizsgálata késlelteti a felújítási munkákat.

A Városháza épületében, a Fő tér 5.sz.alatt és a Házasságkötő terem épületében is megtorpantak a felújítási munkák. A polgármesteri hivatalban miután kibontották a portálszerkezetet statikai problémák merültek fel, a F tér 5.sz.alatti épületben pedig egy barokk kori falat találtak a kapu alatt, ami eddig egy téglafallal volt elzárva. A házasságkötő terem falán is freskóra bukkantak, azonban ennek a restaurálása több 10 millió Ft költséggel járna – tudtuk meg Szilágyi Attila városüzemeltetési igazgató. Várható viszont hogy még az idén megjelenik a Nagy templomtól északra lévő régészeti feltárás védő épületének közbeszerzési ajánlati dokumentációja. a funkcióbővítő városrehabilitációs program befejezésének határideje: 2012.május 27.

Pásztor Csilla


Az Aktuális napi hírei (2011-11-10 )

Tovább az archívumra