Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Életveszélyessé vált a Szarvágy-patak egyik hídja Jászárokszálláson, ezért lebontják

Életveszélyessé vált a Szarvágy-patak egyik hídja Jászárokszálláson, ezért lebontják

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az önkormányzat mielőbb új hidat építtetne, amelynek költsége elérheti a 70 millió forintot, de egy olcsóbb megoldás is 15 millióba kerül. A város állami forrást keres a probléma orvoslására.

Hét árvíz fenyegette a Szarvágy-patak felől Jászárokszállást az elmúlt esztendőkben. A vízszint állandó ingadozása tette tönkre itt a Tarnaörs felé vezető földút hídját is, amelyet szakértők tanácsa alapján elbontat az önkormányzat.

Az út földút, de sokan használják – többnyire gazdálkodók. Õk bánhatják legjobban az út kettévágását. A híd lebontása miatt ugyanis 1300 hektárnyi földterület csak az ipari parkon át közelíthető meg, nagy kerülővel. Mielőbb új hidat kell építeni, mutatott rá a polgármester. Egy ugyanilyen híd-megoldás kivitelezése viszont több tízmilliós költséggel járhat.

Az önkormányzat a régi híd elbontására 100 ezer forintot költött. A folytatáshoz az országos vis maior-keretből remélnek forrásokat szerezni, persze csak később, mert jelenleg nincs pályázati lehetőség. A vis maior-alap jó eséllyel vehető igénybe, mert a hídkár összefügg az árvízi helyzettel – hangoztatta Gergely Zoltán, és hozzátette: reményei szerint a hidat tavasszal újra lehet építeni Tarnaörs és Jászárokszállás között. Addig innen azonban csak átnézni lehet a túlsó partra.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-11-10 )

Tovább az archívumra