Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egyelőre még koncepció szinten is nehéz megtervezni a jövő évi büdzsét a sok bizonytalanság miatt

Egyelőre még koncepció szinten is nehéz megtervezni a jövő évi büdzsét a sok bizonytalanság miatt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A mai ülésen négy szakbizottság nem, két bizottság és a füredi részönkormányzat pedig támogatta Gyöngyös Város 2012-es költségvetési koncepcióját. Így végül a teljes grémium nem hagyta jóvá a koncepciót.

A Polgári Frakció vezetője szerint a bizottságok csekély támogatási hajlama nem az előkészített anyagnak szólt, hanem a tervezési lehetőségeket uraló bizonytalansági tényezőknek. A szocialisták sem az előterjesztő személyének, hanem a kormánynak üzentek kritikájukkal. Hiesz György szerint még mindig nem tudni, mikor jönnek a járások, és mi lesz az iskolákkal, pedig ezek a kérdések 600 millió forintos tételt jelenthetnek az önkormányzat büdzséjénél. Így a szocialista frakció nem támogatta a tervezetet, és a Jobbik képviselője sem. Kévés Tamás hangoztatta: előzetesen egy hétpontos intézkedéscsomagot juttattak el a városvezetéshez, többek között az elszámoltatás kérdését felvetve, ebből azonban csak néhány elemet olvastak vissza a koncepcióban. Az MSZP képviselői a korábbi idők fejlesztéseit védve kiemelték: több korábbi nagyberuházás eleve nem lehetett nyereséges befektetés, például a szociális, illetve a funkcióbővítő városrehabilitáció sem.

A tervezet vitájában Váradi Kálmán, a roma kisebbségi önkormányzat elnöke ellenőrzést kért annak kiderítésére, hogyan gyűlhetett fel több, mint 400 ezer forintos ki nem fizetett telefonszámla, még az előző roma grémium működése alatt. A kisebbségek képviseletének gazdálkodását a Jobbik is megvizsgáltatná.

Szén Gabriella szocialista képviselő egy, a Durandában általa vitatott körülmények közötti házbontásról szóló korábbi interpellációjára ma kapott választ a polgármestertől. Az írásban Faragó László elismeri, hogy az önkormányzati ingatlan elbontása aggályos volt, és azt ígérte, újraszabályozzák a hasonló ügyek gyakorlatát. Szén Gabriella nem fogadta el a választ, a testület többségében igennel voksolt, így nem indul külön vizsgálat az ügyben.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-11-24 )

Tovább az archívumra