Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tavaly ugyan elmaradt, idén azonban nem volt kétséges, hogy ismét megrendezi a Máltai Szeretetszolgálat a hagyományos Erzsébet-napi jótékonysági hangversenyét a ferences templomban

Tavaly ugyan elmaradt, idén azonban nem volt kétséges, hogy ismét megrendezi a Máltai Szeretetszolgálat a hagyományos Erzsébet-napi jótékonysági hangversenyét a ferences templomban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A szegények megsegítőjeként ismert Árpád-házi királylány ünnepén azoknak gyűjtöttek, akik tényleg rászorulnak a segítségre.

Kárpáti Kázmér atya Árpádházi Szent Erzsébetről szólt, Kalocsai Mária pedig róla énekelt.

A Máltai Szeretetszolgálat hangversenyén a művészek ingyen vállalták a fellépést. A jótékonykodás egyébként nem áll távol egyiküktől sem.

A jótékonysági hangversenyen fellépett a Cantare városi vegyeskar is. Õket Kováts Péter az egyik legtehetségesebb fiatal magyar orgonaművész kísérte, aki egy Bach mű mellett két Liszt darabot is eljátszott.

A hangversenyre ugyan a szokásosnál kevesen jöttek el, de mindenkinek örülnek, aki adományával segíteni akar – mondta el Juhász Györgyné, a szolgálat gyöngyösi vezetője, aki hozzátette, ilyenkor télen különösen nagy szükség van a munkájukra.

A koncerten gyűjtött adományok is a rászorulókat fogják segíteni. A Máltai Szeretetszolgálat karácsonykor a családok átmeneti otthonában és a hajléktalan szállón élőknek oszt majd vacsorát.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2011-11-24 )

Tovább az archívumra