Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tömeges önkormányzati csődhullám jöhet jövőre a szocialisták szerint

Tömeges önkormányzati csődhullám jöhet jövőre a szocialisták szerint

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A párt gyöngyösi sajtótájékoztatóján a két helyi frakció közötti tárgyalásokról is tájékoztatást kapott az Aktuális. Mint kiderült, a jobb-, és a baloldal a jövőben rendszeres egyeztetésekbe kezd a város működését illető döntésekben, de Gyöngyös irányításának felelőssége az MSZP szerint a jobboldalé marad.

Indul a demokrácia próbája, így nevezik a szocialisták a most következő időszakot. A városvezetés kezdeményezésére kedden tárgyalt először egymással az MSZP és a Polgári Frakció, és továbbra is rendszeresen fognak egyeztetni a testületi ülések előtt – tudatta a városi MSZP vezetője, Hiesz György. A korábbi polgármester szerint a jobboldal elvesztette szavazattöbbségét, a jövőben ezért egyeztetési kényszere lesz a szocialistákkal. Az MSZP a szavazataiért cserébe egyes kérdéseket újra napirendre is vetet majd.

Az MSZP-frakció a jövőben is helyben dönti el, mely kérdésekben milyen álláspontra helyezkedjen, hangoztatta Hiesz György.

A mai állam leginkább önmagával bőkezű, miközben az önkormányzatok a csőd szélére kerülhetnek jövőre – erről már a megyei pártelnök, Sós Tamás beszélt. A politikus szerint az Orbán-kormány önkormányzat-ellenes politikát folytat, a helyi költségvetéseket egyelőre nehéz tervezni a sok bizonytalan tényező miatt. Sós Tamás azt mondta: a települések az elmúlt 10 hónapban arányaiban véve máris 10 százalékkal kevesebb állami forráshoz jutottak, mint tavaly ilyenkor.

A Polgári Frakció mai közleménye is megerősíti a tárgyalások tényét. Mint írják, továbbra sincs szó nagykoalícióról, de vallják, hogy párbeszéd nélkül nem lehet és nem célszerű várospolitikát csinálni, a felelősség pedig közös. A város helyzete a frakció szerint stabil. A cél a működőképesség fenntartása, illetve új munkahelyek teremtése összefogva mindenkivel, aki elkötelezett a városért – közölte Faragó László polgármester és Székács György Polgári Frakció-vezető.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-12-09 )

Tovább az archívumra