Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Régi vágya vált valóra a Kálváriaparti Általános Iskola versíró diákjainak

Régi vágya vált valóra a Kálváriaparti Általános Iskola versíró diákjainak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Személyesen találkozhattak Fecske Csaba költővel, akinek a verseit régóta rendszeresen olvassák és mondják. A találkozón nem csak hogy megismerkedhettek a József Attila-díjas költő életével, hanem hasznos tanácsokat is kaphattak a versíráshoz.

A most hallott rímek fecskerímek, azaz Fecske Csaba József Attila-díjas költő rímei. A Kálvária Parti Általános Iskola versíró diákjainak nem ismeretlenek, hisz gyakran mondják iskolai ünnepélyeken is a most személyesen is megismert költő verseit.

Fecske Csaba főként gyerekverseiről híres, bár azt mondja, olyan, hogy gyerekvers, szerinte nem is létezik. Csupán a befogadó hozzáállása számít. Itt pedig most jó befogadókra talált, akik maguk is szívesen írnak verseket.

A költő, akit gyermekkorában Petőfi 2-nek hívtak iskolatársai, hasonlóan kezdte annak idején. Aztán megalapította az önképzőkört a Borsod megyei Szögligeten. Azóta tudja: a versírás egy olyan mesterség, amit egy életen át kell tanulni.

A versírás jó hobbi és nagyszerű érzés, ha elismerik a költőt. Fecske Csaba szerint a legfontosabb mégis az, hogy a költőpalánták megtanulják: a rímfaragás még nem költészet. Ahhoz, hogy költőnek mondhassák majd magukat, sokat kell olvasni, s még többet írni. Lehetőleg arról, ami a leginkább foglalkoztatja őket.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2011-12-09 )

Tovább az archívumra