Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az eddigi évekhez képest most újra növekednek a várólisták az idősotthonokban Gyöngyösön és környékén

Az eddigi évekhez képest most újra növekednek a várólisták az idősotthonokban Gyöngyösön és környékén

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Várólista mindig is volt, ám most erőteljesen megnőtt a sor, hisz egyre több, az idős, magányos ember, akikről a családtagok nem tudnak gondoskodni.

Épp az idősek karácsonyi dalait hallhatjuk a gyöngyösi idősotthonban. Az intézmény jelenleg teltházzal üzemel, 100 fő kap teljes körű ellátást. Közel 20 ember várja, hogy bekerülhessen az otthon falai közé.

Manapság a karrier és a munka miatt az emberek nem tudják eltartani idős hozzátartozóikat, és jobbnak látják, ha egy intézményben kapnak 24 órás ellátást.

A bekerülni vágyó idősek nem, a gondozók azonban nagyon is örülnek a várólistának, hiszen ez azt tükrözi, hogy közkedvelt az intézményük. A kellemes környezet, kirándulások, valamint a foglalkozások teszik családiassá a benti életet az idősek számára. Ezért is választják sokan a magány helyett az otthont.

Az elmúlt években megnövekedett a bentlakás térítési díja, ennek ellenére számos idős várólistán van.

Az igazgató hozzátette, ha a lakók nyugdíja nem lenne elég a díj kifizetésére, akkor a közeli hozzátartozóknak kell kipótolni. Ha azonban nem rendelkeznek semmilyen jövedelemmel, a gondozók akkor is személyre szabott ellátást biztosítanak nekik.

Szőlősi szabina


Az Aktuális napi hírei (2011-12-23 )

Tovább az archívumra