Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A korábbi évektől eltérően a törvényi feltételek változása után ma már Gyöngyös is élhet az úgynevezett ÖNHIKI-pályázatokkal, amelyekkel az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került helyhatóságokat segíti a belügyi tárca

A korábbi évektől eltérően a törvényi feltételek változása után ma már Gyöngyös is élhet az úgynevezett ÖNHIKI-pályázatokkal, amelyekkel az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került helyhatóságokat segíti a belügyi tárca

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A város több részletben csaknem 100 millió forint támogatáshoz jutott ebből a forrásból 2011-ben.

Évente három alkalommal indulhat egy-egy település az ÖNHIKI-pályázaton – tudtuk meg Kovács Róbert pénzügyi igazgatótól. Gyöngyös az elmúlt esztendőben többször is sikeresen élt a lehetőséggel, így közel százmillió forintot könyvelhetett el az év végi összegzésnél.

Egyedi kormánydöntés alapján 27 millió forintot ítéltek meg a településnek, épp karácsony előtt. Közben egy önkormányzati ingatlan is új gazdára talált negyvenmillió forintért, a nyolcvanasi kispiacot pedig 11 és fél millióért a VG Zrt. vette meg. Összességében nyugodtabb a 2012-es gazdasági év kezdete, véli a szakember.

A tavalyi év kapcsán még fontos pénzügyi eredménynek számít a tervekhez mérten csaknem 350 millióval túlteljesülő helyi iparűzési adó-befizetés. Ez azt bizonyítja Kovács Róbert meglátása szerint, hogy a válság ellenére is viszonylag jól prosperálnak a helyi cégek, ám mint mondta, a következő városi költségvetés tervezésénél továbbra is takarékosságra és mértéktartásra lesz szükség.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2012-01-02 )

Tovább az archívumra