Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az újévi koncertet idén egy ismeretlen ismerős zenekar adta Gyöngyösön

Az újévi koncertet idén egy ismeretlen ismerős zenekar adta Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A zuglói Szent István ifjúsági zenekar korábban többször megfordult a városban, ám azóta, hogy Zuglói Filharmonikusok néven hivatásos zenekarrá váltak, még nem. A zenekar további gyöngyösi vonatkozása, hogy az a Záborszky József alapította, aki egykor az itteni zeneiskola igazgatója volt, az együttes karmestere pedig Záborszky József fia, Záborszky Kálmán.

A Záborszky Józsefről elnevezett színháztermet ezúttal nem csak az újévi koncerten hallható operettmuzsika miatt töltötte meg zsúfolásig a közönség, hanem azért is, mert a Zuglói Filharmonikusokat a névadó fia, Záborszky Kálmán vezényelte. Márpedig neki számtalan olyan emléke van, ami Gyöngyöshöz köti.

Záborszky Kálmán egykor gyöngyösi zenekarnak vezényelte először Beethoveen I. szimfóniáját, s a városban ő dirigálta Mascagni Parasztbecsületének bemutatóját is. Azt mondja, a zene mindig képes volt a gyöngyösieket összehozni. Így az sem véletlen, hogy a koncert programját most Kálmán Imre és Huszka Jenő darabjaiból állította össze.

Az operettgálán olyan darabok szólaltak meg, mint Kálmán Imrétől a Montmartre-i ibolya, a Bajadér, a Cirkuszhercegnő, és a Cigányprímás, vagy Huszka Jenőtől a Lili bárónő, az Erzsébet, és Mária főhadnagy. Faragó László polgármester itt, az újévi koncerten mondta el éves köszöntőjét a város lakóihoz. Ebben az újra való nyitottságot és a széles körű együttműködést emelte ki, mint a sikerek legfőbb zálogait. Az újévi operettgálán közreműködő énekesek: Geszthy Veronika, Bódi Barbara, Szabó Dávid valamint Turpinszky Béla valóban minden megtettek azért, hogy a közönség ezen az estén felhőtlenül szórakozzon. A zuglói filharmonikusok és vendégművészeik operett gáláját először láthatta a gyöngyösi közönség, de a fogadtatásból ítélve még sokszor fogják őket hívni őket a városba.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2012-01-09 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Bihari János Táncegyüttes
16:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Bihari János Táncegyüttes
19:08
Reklám
19:11
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság