Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az újévi koncertet idén egy ismeretlen ismerős zenekar adta Gyöngyösön

Az újévi koncertet idén egy ismeretlen ismerős zenekar adta Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A zuglói Szent István ifjúsági zenekar korábban többször megfordult a városban, ám azóta, hogy Zuglói Filharmonikusok néven hivatásos zenekarrá váltak, még nem. A zenekar további gyöngyösi vonatkozása, hogy az a Záborszky József alapította, aki egykor az itteni zeneiskola igazgatója volt, az együttes karmestere pedig Záborszky József fia, Záborszky Kálmán.

A Záborszky Józsefről elnevezett színháztermet ezúttal nem csak az újévi koncerten hallható operettmuzsika miatt töltötte meg zsúfolásig a közönség, hanem azért is, mert a Zuglói Filharmonikusokat a névadó fia, Záborszky Kálmán vezényelte. Márpedig neki számtalan olyan emléke van, ami Gyöngyöshöz köti.

Záborszky Kálmán egykor gyöngyösi zenekarnak vezényelte először Beethoveen I. szimfóniáját, s a városban ő dirigálta Mascagni Parasztbecsületének bemutatóját is. Azt mondja, a zene mindig képes volt a gyöngyösieket összehozni. Így az sem véletlen, hogy a koncert programját most Kálmán Imre és Huszka Jenő darabjaiból állította össze.

Az operettgálán olyan darabok szólaltak meg, mint Kálmán Imrétől a Montmartre-i ibolya, a Bajadér, a Cirkuszhercegnő, és a Cigányprímás, vagy Huszka Jenőtől a Lili bárónő, az Erzsébet, és Mária főhadnagy. Faragó László polgármester itt, az újévi koncerten mondta el éves köszöntőjét a város lakóihoz. Ebben az újra való nyitottságot és a széles körű együttműködést emelte ki, mint a sikerek legfőbb zálogait. Az újévi operettgálán közreműködő énekesek: Geszthy Veronika, Bódi Barbara, Szabó Dávid valamint Turpinszky Béla valóban minden megtettek azért, hogy a közönség ezen az estén felhőtlenül szórakozzon. A zuglói filharmonikusok és vendégművészeik operett gáláját először láthatta a gyöngyösi közönség, de a fogadtatásból ítélve még sokszor fogják őket hívni őket a városba.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2012-01-09 )

Tovább az archívumra