Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sós Tamás szerint nem lesz jó az új szakképzési törvény a magyar oktatási szereplők számára

Sós Tamás szerint nem lesz jó az új szakképzési törvény a magyar oktatási szereplők számára

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az MSZP-s politikus úgy véli, az új rendszer visszalépést jelent, pénzkivonást hoz, és az sem helyes, hogy tanév közben változtatják meg a szakképzési feltételeket. Ez utóbbi legalább 8000 diákot és képzőhelyet érinthet.

A pénzkivonás, a koncepciótlanság jellemzi az új magyar szakképzési törvényt is, mondja Sós Tamás. Õ volt az MSZP vezérszónoka a törvény vitájában. Sós Tamás szerint a 3 éves képzés bevezetése visszalépés a hetvenes évek szakmunkásképzése felé. Az olcsó munkaerő képzésének iránya meglátása szerint nem jó sem diáknak,sem szülőnek, sem a szakmáknak, inkább szakmák szerinti rugalmas képzési idők kellenek.

Akár a képzés színvonala is lecsökkenhet a változtatások miatt, jelentette ki a képviselő. Tarthatatlan az is, hogy 8000 tanulószerződést a tanév közben módosítanak a törvény életbelépése miatt, fűzte hozzá Sós Tamás.

Sós Tamás a tavasszal esedékes pártbéli tisztújításról is beszélt. Szerinte fontos, hogy fiatalodjon a párt, de közben hasznosak lesznek az élettapasztalattal rendelkező politikusok is az MSZP-ben.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2012-01-12 )

Tovább az archívumra