Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Januártól új szabályok élnek a szakképzésben

Januártól új szabályok élnek a szakképzésben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szigorodnak a tanulói szerződések feltételei, változnak a diákok juttatásai, valamint a tanulók a második évfolyamtól köthetnek gyakornoki szerződéseket. Minderről a Heves Megyei Iparkamara tartott tájékoztató előadást.

Az elmúlt év végén, és a napokban is több törvény módosult, ami a tanulók gyakorlati képzésével foglalózó iskolákat, vállalkozásokat, cégeket érint elsősorban. Az intézményvezetők most a fontosabb változásokról kaptak tájékoztatást.
Fontos változás még a szakképzési törvényben, hogy a szakiskolákban az elkövetkező időszakban csak a kilencedik évfolyam után lehet tanulói szerződést kötni, az első szakképző évfolyamon nem. Így a gyerekek, az első évfolyamban, a tanműhelyben végzik majd a gyakorlati feladatokat, ezután viszont megnövekedett gyakorlati óraszámban tanulószerződés keretében kell tovább tanulniuk. A változások a 3 éves képzést kínáló szakiskolásokat és a középiskolákat érintik.
A szakképzési hozzájárulás elszámolását február 25- ig kell leadni a Nemzeti Szakképzési Felnőttképzési Intézetnek. Jövőre pedig már a Nemzeti Adó és Vám hivatal fogja ellenőrizni a hozzájárulások felhasználást.

Vidák Renáta


Az Aktuális napi hírei (2012-01-26 )

Tovább az archívumra