Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Olyan várost kell működtetni, ahol a fiatalok és a vállalkozók is otthon érzik magukat

Olyan várost kell működtetni, ahol a fiatalok és a vállalkozók is otthon érzik magukat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Réthy Béla, Gyöngyös alpolgármestere így összegezte a település fejlesztési elképzeléseinek fő célját azon a városfejlesztési fórumon, amit az iparkamara szervezett.

Az alpolgármester a vállalkozók előtt kifejtette, kiemelt feladat a közlekedési infrastruktúra fejlesztése. Ebbe nem csak a Nyugati elkerülő út mielőbbi befejezését értette bele, de a Keleti elkerülő út megépítését is szorgalmazta. A kerékpárutak építése a turizmus kulcskérdése, de emellett nem szabad elfeledkezni a föld alatt húzódó vizes infrastruktúráról sem.

Az ipari park reménybeli fejlődéséről megtudhattuk, hogy a feltételek kedvező alakulása esetén mintegy 200 új munkahellyel és egy 14 ezer négyzetméter alapterületű gyártócsarnok felépítésével lehet számolni a közeli jövőben. Az alpolgármester megköszönte a vállalkozók korrekt adóbefizetéseit, amellyel a város működését segítik.

A kamara is értékelte a város adottságait. Fülöp Gábor főtitkár tájékoztatója szerint Gyöngyösön a megye egyéb részeihez mérten jónak mondható a lakosok megélhetése. A főtitkár szorgalmazta egy megyei hatáskörű gazdaságfejlesztési kerekasztal létesítését, ahol az önkormányzatok, a kormányzati szervek és a vállalkozók egyeztethetik a terveiket.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2012-02-10 )

Tovább az archívumra