Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Akár több százezer forintos pénzbírságra is számíthat az a lépcsőház, ahol a hatóságok szabálytalanságokat találnak

Akár több százezer forintos pénzbírságra is számíthat az a lépcsőház, ahol a hatóságok szabálytalanságokat találnak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy január elsejétől életbe lépett rendelet értelmében ugyanis azoknak meg kell felelniük bizonyos tűzvédelmi szabályzatoknak.

Konvektor, gáztűzhely, szánkó, lépcsőházba nem való. Súlyos szabálysértés esetén akár több százezer forintos pénzbírságra számíthatnak azok a társasházak, ahol nem tartják be az országos tűzvédelmi szabályzatot, valamint a tűzvédelmi bírsággal kapcsolatos szabályzatot Ezek betartását január elsejétől tették kötelezővé. Így a hatóság bizonyos esetekben minden más körülmény figyelembe vétele nélkül szabhat ki bírságot.

A helyi hatóságok a tavalyi év folyamán már elvégezték a kötelező ellenőrzéseket és felhívták a társasházak figyelmét az esetleges hiányosságokra. Utóellenőrzésekre azonban bárhol lehet számítani.

A szabályozás tehát elsősorban az éghető tárgyak, eszközök és bútorok lépcsőházban történő tárolását tiltja. A lépcsőházakban lévő virágcserepekért abban az esetben nem szabnak ki büntetést, ha azok nem szűkítik le a kijelölt menekülési útvonalakat.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2012-02-10 )

Tovább az archívumra