Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az év elején megszűntek az eddig működő Regionális Fejlesztési Tanácsok, amelyek helyét a megyei közgyűlések vették át

Az év elején megszűntek az eddig működő Regionális Fejlesztési Tanácsok, amelyek helyét a megyei közgyűlések vették át

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A megyei grémiumok korábbi teendőik mellé pluszfeladatként kapták a forráselosztó szerepet, és rögtön szakmai konzultációba kezdtek. Szabó Róbert elnök az Aktuálisnak azt mondta: pontosan meg akarják határozni, mely településen mit fejlesszenek 2014 és 2020 között.

A jövőben már a megye területfejlesztési pénzeit is a megye közgyűlése osztja el. Az év első részében felmérik az igényeket, és a konzultációk után megalkotják a megye saját fejlesztési koncepcióját, tudtuk meg Szabó Róbert elnöktől.

Most kerül a megfelelő szintre a döntés, szögezte le Szabó Róbert, habár a régió három megyei vezetője a jövőben is egyeztetni fog a megyéken átnyúló projektek kérdéseiről.

A helyi tervek alapján alakulhat ki a 2014 és 2020 közötti időszak támogatási térképe. A cél az évente országosan lehívható 1000-1500 milliárd forintnyi uniós támogatás egy jelentős részének megszerzése.

Az elnök úgy vélte: a felelős tervezéshez konzultálni kell a lakosokkal és az önkormányzati vezetőkkel is. Milliméterpontosan ki kell találni, ki, hol, mit fejlesszen, mert a jövőben a megyénél nem csak a pénzbeli ráfordítást nézik majd egy adott projekt esetében. Fontos lesz a fenntarthatóság, a takarékosság is, hogy egymásra épülő programokkal versenyképes megye épüljön, foglalta össze Szabó Róbert.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2012-02-13 )

Tovább az archívumra