Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Január elsejétől megalakult Domoszló, Vécs, Kisnána, és Feldebrő községek körjegyzősége

Január elsejétől megalakult Domoszló, Vécs, Kisnána, és Feldebrő községek körjegyzősége

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A négy település székhelye Domoszló lett. Az országgyűlés 2011 évben elfogadott helyi önkormányzatokról szóló törvényjavaslata miatt jövő év márciusig várhatóan több 2000 fő alatti település fog körjegyzőséget alkotni.

Új tábla jelzi a 4 település együtt működését, ami január elsejétől körjegyzőség alatt áll. Az önkormányzati törvény tervezete szerint jövő év márciusáig a 2000 fő alatti települések nem tarthatnak fenn önállóan polgármesteri hivatalt. Ez a négy település elébe ment a törvényi változásoknak, és nem kényszerből, hanem önként kötöttek megállapodást.

A jegyző önként vállalt előre látó lépésként értékelte a település csatlakozását. A település ebben a formában már anyagi támogatást is igénybe vehet.

Az ügyfélfogadás is megosztott a településeken, mivel Domoszló a székhely, ezért itt 3 fél napot tölt a körjegyző. A feladatok nem változtak, plusz munkát viszont a gazdálkodási előadók számára jelent a körjegyzőségi forma, mivel önálló költségvetési szervként működnek, így az ő feladatuk várhatóan több lesz majd.

Vidák Renáta


Az Aktuális napi hírei (2012-02-13 )

Tovább az archívumra