Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csaknem harminc gyöngyösi polgár jelent meg az idei éves városi közmeghallgatáson, amelynek fő célja a költségvetési tervek megvitatása

Csaknem harminc gyöngyösi polgár jelent meg az idei éves városi közmeghallgatáson, amelynek fő célja a költségvetési tervek megvitatása

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A hozzászólások között évek óta visszatérő témák köszöntek vissza: a Duránda ügyei, vagy a munkahelyteremtés kérdése. Volt, aki arra kérte a képviselőket, fogjanak össze, hogy ne érje szégyen Gyöngyöst azért, mert nincs megszavazott költségvetése.

Fehér Ágnes kéréssel jött a közmeghallgatásra: a város, ha lehet, alkalmazzon ingyen olyan diplomás fiatalokat, akik ma állás nélkül vannak, a szaktudásuk ezért otthon ülve egyre kopik.

A hivatalban is gondolkoznak az önkéntes munkások hasznosításán, de a kérdés ma munkajogi problémákba ütközik, érkezett a válasz. Zsidai László szerint aggályos, hogy az utóbbi években sorra jutalmazták a város vezetőit, és szégyennek tartaná, ha a városnak megegyezés híján idén nem lenne elfogadott költségvetése.

A jutalom mögött kemény háttérmunka áll, amelyet a takarékosság elérése megkövetelt. A tavalyi 436 milliós megtakarításból pedig a rászorultak támogatására is jócskán jutott, szögezte le a polgármester.

Nemoda Ferencné és rajta kívül mások is a Duránda élhetőbbé tételéért emelkedtek szólásra. Ez minden közmeghallgatás visszatérő témája Gyöngyösön.

A Zsellérközök felújításának igénye ugyancsak felvetődött. Idősebb Zeltner Imre a Vidróczki Néptáncegyüttes pénzügyi támogatásáért kardoskodott, Csépe György pedig az úszósport érdekében kért szót. A munkahelyteremtés szükségessége is minden esztendőben felvetődik, erről most Buzás László beszélt.

A költségvetési tervezetet kellő összhang esetén március elsején fogadhatja el a grémium. Faragó László polgármester kifejtette, a csaknem tízmilliárdos büdzséből hatmilliárd forint megy el működésre, 483 millió forint lehet a fedezetlen forráshiány. A pénzügyi tervek lehetőség szerint csakis reális bevételekkel számolnak, így idén először nem alapoznak ingatlanértékesítésből származó forrásokra, amíg azoknak nincs meg a valós alapja.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2012-02-17 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Bihari János Táncegyüttes
16:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Bihari János Táncegyüttes
19:08
Reklám
19:11
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság