Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 270 panasz érkezett tavaly a kátyúk miatt a közútkezelő megyei vonalára, kevesebb, mint egy évvel azelőtt

270 panasz érkezett tavaly a kátyúk miatt a közútkezelő megyei vonalára, kevesebb, mint egy évvel azelőtt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Pedig a kimutatások szerint az utak átlagos állapota nem javult az elmúlt esztendőben jelentősen a karbantartás ellenére sem. A Gyöngyös környéki utak közel kétharmadát rossznak minősítették, de ezzel tulajdonképpen megfelel az országos átlagnak.

Ahhoz képest nem is olyan rossz a megye útjainak állapota, mint amilyennek talán ezek az autósok gondolhatják, belehajtva egy-egy kátyúba. Az Országos Közúti Adatbank alapján a megyei utak kétharmada minősül rossz állapotúnak. Ez lényegében az országos átlagnak felel meg. Hevesben 11 százaléknyi út nem megfelelő, 13-ra azt mondja a szaknyelv, hogy tűrhető, 10 százalék pedig jó, illetve megfelelő szinten várja a közlekedőket. A Magyar Közút megyei kirendeltsége tavaly 430 millió forintot költött el kátyúzásra. A burkolatok kijavítására 5300 tonna aszfaltot használtak el.

Gyöngyös térségének 407 kilométeres úthálózatában így is 273 kilométernyi rossz és 53 kilométernyi nem megfelelő minősítésű útszakasszal szembesülhetnek az autósok. Idén a környéken a Gyöngyös és Abasár közötti útszakasz felújítása van tervben. A Nyugati elkerülő út eddigi szakaszát meg kell szélesíteni a továbbépítéshez, így a folytatás a szakminisztérium szerint 2014 és 2020 között várható legkorábban.

Dacára a rossz állapotú úthálózatnak, a megyei kátyúvonalra tavaly a 2010 évinél negyedével kevesebb panasz érkezett be. Összesen 270 esetben nyúltak a telefon után a bosszús autósok.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2012-02-21 )

Tovább az archívumra