Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bár a hétvégi jó idő után sokan érezhették már úgy, hogy itt a tavasz, azért a meteorológusok jóslatai szerint egy újabb hidegfrontnak köszönhetően idén még visszatér a téli hideg.

Bár a hétvégi jó idő után sokan érezhették már úgy, hogy itt a tavasz, azért a meteorológusok jóslatai szerint egy újabb hidegfrontnak köszönhetően idén még visszatér a téli hideg.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Akárcsak a nyári kánikulában, úgy a hidegben is jogszabályok kötelezik a munkaadót: a szabadban végzett munka esetén 4 C fokos átlaghőmérséklet alatt is be kell tartani a munkavédelmi előírásokat.

A meteorológusok szerint ugyan már közeledik a tavasz és az enyhülés, azért a téli hidegben dolgozóknak még így is nehéz és megterhelő a munkavégzés.

A szabad térben 4 C alatt, zárt térben pedig 10 C alatt dolgozókra rendkívüli munkavédelmi előírások vonatkoznak.

Előírás például, hogy óránként 5-10 perc pihenőidőt kell biztosítani a munkaadónak, lehetőleg fűtött helységben. Biztosítani kell továbbá megfelelő mennyiségben meleg teát is. Az előírások betartását pedig ellenőrzi is a szakhatóság.

Az ellenőrzés során, ha szabálytalanságot találnak a szakemberek, szabálysértési eljárást indíthatnak, súlyosabb esetben akár munkavédelmi bírságot is kiszabhatnak. Érdemes tehát betartani a munkavédelmi előírásokat.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2012-02-28 )

Tovább az archívumra