Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 8 évvel ezelőtt rendeztek először improvizációs fesztivált amatőr és diákszínjátszók részvételével Budapesten

8 évvel ezelőtt rendeztek először improvizációs fesztivált amatőr és diákszínjátszók részvételével Budapesten

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A kezdeményezés sikerét jól jelzi, hogy 2 éve már 76 csapat 400 színjátszója indult el a megmérettetésen, s területi selejtezőket kellett rendezni. Idén az egyik ilyen selejtező helyszíne Gyöngyös volt, s a helybeli amatőr színjátszók is ringbe szálltak.

Egy rögtönzött zenés bemutatkozás. Ilyen feladatot is kaptak a versenyzők a Farsangi rögtönzések címet viselő improvizációs fesztiválon, melyen két budapesti csoport mellett két gyöngyösi csapat is elindult. A helyszín, alig két hónappal az ugyanitt megrendezett szobaszínház fesztivál után ismét a gyöngyösi Mátra Honvéd Kaszinó.

A fesztiválszervező a szín-játékos szövetség elnökségébe nemrég beválasztott Válik István volt, aki nagy sikernek tartja, hogy a középiskolás színjátszókat is meg tudták mozgatni.

Nem vallott szégyent a versenyen a Vak Bottyán Szakközépiskola diákjaiból alakult csapat sem. Az ő sikerük is jelzi, érdemes a diákszínjátszóknak az ilyenfajta megmérettetéseken kipróbálni magukat.

A jövő évi versenyen talán már a Berzések is ott lesznek. Az idei országos döntőn viszont a gyöngyösi Mozaik Színkörösöket soraiban tudó „3 kör egy szív” nevű csapat vehet részt. A zsűri ugyanis az ő produkcióikat ítélte a legjobbnak.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2012-03-02 )

Tovább az archívumra