Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Összefogással szeretne segíteni a pusztulófélben lévő Sástón több gyöngyösi civil szervezet

Összefogással szeretne segíteni a pusztulófélben lévő Sástón több gyöngyösi civil szervezet

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az elmúlt években látványosan romló tó állapotának javításához azonban már kevés a lelkesedés, ugyanis milliókra lenne szükség.

Törött hídkorlát, koszos víz és iszaposodó tófenék. Ezekkel a szavakkal lehetne most leginkább jellemezni Magyarország legmagasabban fekvő tavát, a Sástót. Ezt, a családok és szerelmesek által is évtizedek óta kedvelt kirándulóhelyet erdészek, horgászok és helyi vállalatok alakították ki még az 1900-as évek elején.

Az országosan is ismerté vált sástói üdülőövezet kiépülésében jelentős szerepet játszó Petes Varga Vilmost mélyen érinti, hogy pusztulni látja azt, amin évekig dolgozott.

A Sástó megmentése az elmúlt évben számos gyöngyösi civil szervezet szívügyévé vált. A tervek tettekké történő alakítása azonban a vegyes tulajdonviszonyok miatt nem könnyű. Bozsik István alpolgármester szerint azonban a takarítás és a környezetrendezés is sokat javíthat a fennálló helyzeten.

Egy sikeres pályázat elnyeréséig csak a kisebb, kevésbé pénzigényes munkálatokat lehet elvégezni, a nagyobb változtatásokhoz ugyanis milliókra lenne szükség.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2012-03-05 )

Tovább az archívumra