Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elfogadták Gyöngyös város idei költségvetését

Elfogadták Gyöngyös város idei költségvetését

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A büdzsé számszaki részleteiről Kovács Róbertet, a Városháza pénzügyi igazgatóját kérdeztük, aki szerint a tavalyi évhez hasonlóan idén is szigorú gazdálkodás lenne célravezető a város működtetésében.

Idán sem lesz könnyebb, mint tavaly: ebben az évben 530 millió forintot kell adósságszolgálat címén kifizetnie a gyöngyösi önkormányzatnak a felvett hitelek és a kötvénykibocsátások törlesztésére. Feszes, intézményvezetői szinteken továbbra is erősen kontrollált városgazdálkodásra lesz szükség 2012-ben is – húzta alá Kovács Róbert, a Városháza pénzügyi igazgatója.

A 320 milliós tartalékképzésben 100 milliót tettek félre sportcélú fejlesztésekre, és arra az eshetőségre is gondoltak, ha az oktatási intézmények jövőre állami kézbe kerülnének. A forráshiány több mint egymilliárdot tesz ki Kovács Róbert szerint, de ebből 480 millió forintot belső forrásokból kigazdálkodhatónak tart. A valódi hiány mintegy 600 millió forint, amely ugyancsak finanszírozható.

Emellett az önkormányzatnál remélik, hogy sikerrel pályáznak idén is az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe jutott települések számára meghirdetett pályázaton. Az egyik fő bevételi forrásként mintegy kétmilliárdos helyiadó-bevétellel számolnak a Városházán, ahol arra is emlékeztették a gyöngyösi lakosokat, hogy e hét péntekéig lehet leróniuk helyiadó-kötelezettségeiket.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2012-03-12 )

Tovább az archívumra